torsdag 27 augusti 2015

Gör vardagen roligare

Tips till veckan:

De flesta har ju någon form av aktivitet eller sysselsättning om dagarna. För  vissa är det plugg och för andra är det jobb, andra har ju såklart också både plugg och jobb. Men i vilket fall som helst så kan det bli väldigt långdraget, stressigt och framförallt jobbigt att fortsätta om man inte har en plan eller ett mål att sträva efter. Så jag tänkte ge lite tips som kan göra veckan lite lättare.

1. SpaDag Något jag tycker att alla borde ha en gång i veckan med ett skönt bad och ansiktsmasker och krämer och allt som får både hy, kropp och själ att må bra. Men det är inte bara bra för hyn och kroppen, det är också bra för din psykiska hälsa, att ta lite tid för sig själv och vara avslappnad i ett bad. Jag har spadag en gång i veckan med svartmask, en valfri ansiktsmask (ex. aloe Vera / Passionsfrukt / Gurka m.m.) ett bad och återfuktnings kräm, peeling m.m.

2. Luncha Försök att planera att träffa en polare åtminstone en gång i veckan, det smartaste och mest effektiva sättet är att luncha. För det är något alla (eller ja, de flesta) gör och ger tid till, även om vissa ger det 2h. och andra 20 minuter. Så bestäm att träffa en vän på den tiden, ät tillsammans och snacka och umgås. Det gör det lite lättare.

3. Unna dig själv Iallafall någonting. Det behöver inte vara att du köper dig själv dyra kläder varje vecka men det kan också vara med aktiviteter eller bara planera in en kväll till att ligga hemma och kolla på film m.m. Alla har olika behov, några unnar sig själv med saker andra unnar sig själv med att träffa vänner och hitta på saker att göra. 

4. Skriv veckans schema Det absolut bästa. Skriv upp ditt schema varje vecka, ex. vilka dagar och tider du jobbar / är i skolan och planera in alla små saker därefter, ta en ledig dag till din spadag, eller den dagen du har längst lunch till att träffa en polare. Planera kanske låter trist, men om man gör det är man mer organiserad och hittar mer saker att se fram emot och ser helheten. Jag menar är det inte roligare att sluta jobbet med att veta att du ska ut med polarna samma kväll?

5. Stålsätt dig Det värsta kommer gå över. Trivs man igen på jobbet, har ett super stressigt schema i skolan, man kan faktiskt göra mycket åt det. Ex. trivs man inte bör man kanske kolla efter ett nytt jobb? Och har du super mycket i skolan, planera in något i slutet av tunneln att göra med vännerna för att fira att det är över. Men när du väl är på plats, stålsätt dig. Bestäm dig för att göra ett as bra jobb på plats och släpp ut känslorna när du kommit hem.

6. Gör småsaker i vardagen Småsaker förgyller verkligen vardagen. Små grejer jag har är ju att jag bloggar, älskar att fotografera och varje vecka ger mig själv nya naglar. Så hitta något du vill göra kanske varje vecka till jobbet / skolan, som nya naglar, en hobby att se fram emot, planera snygga outfits och liknande. När man känner sig snygg brukar man också må lite bättre.

7. Planera in något kul att se fram emot I slutet av veckan, när allt är klart, belöna dig själv med något att se fram emot. Gör så att när du planerar din vecka, planera in att du i slutet av veckan har något att se fram emot, det kan vara en middag, ute kväll, hemma mys, grönan you name it! Alltifrån saker som kostar lite pengar men också saker som är gratis. Bara något att se fram emot som driver dig och ger dig lite extra motivation.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar