måndag 2 mars 2015

4 Way HairDonut


4 Way HairDonut. Jag tänkte inledda den här veckan med ett försök på ett helt annat tema :) Tänkte inleda frisyr veckan och göra hair tutorials ;) Skrev ju på inne listan att göra experimentella frisyrer, så tänkte visa lite exempel på hur man kan experimentera och ja visa alltifrån knöliga och lite tidskrävande frisyrer till enkla och vardagliga men med en liten twist. :) Hoppas att ni tycker att det är lite kul och rolig inspiration. och jag ber om ursäkt för att bilderna blev rätt mörka och långt ifrån snygga och bra kvalité, tog bilderna när solen höll på att gå ner tyvärr. Men ska ta bättre bilder i fortsättningen på kommande hair tutorials.


Tänkt visa exempel å hur man kan göra 4 olika typer av hår donuts. Allt som behövs är tofsar, hårnålar och en hår donut. Kan du göra en basic hår donut kan du göra alla 4 alternativen. De är kort och gott bara enkla hår donuts frisyrer men med lite extra twistar ;) Den första är bara en basic hur man bara gör en enkel hår donut, den andra är hur man kan avsluta hårdonuten med en fin fläta istället. Den tredje är en lite mer komplicerad hår donut med inbakade flätor i donuten och den sista är med en dekorativ sista fläta som krans.


1. En basic HårDonut. Hur man gör en basic hårdonut. Starta med att borsta ut håret (helt fritt från tovor) och jag vill få lite volym på det hela så jag kör på lite hår mousse innan jag sätter upp håret ;) Därefter samlar jag ihop håret och sätter upp det i en toffs. (Vart på huvudet spelar ingen roll, långt ner eller långt upp eller åt sidan) Sen tarman hårdonuten och sätter in den i tofsen. Sen tar man allt hår och 'kammar' över det över donuten. Avlsuta enkelt med att samla ihop det sista utstickande håret och snurra det runt hårknuten och fäst det sedan med några hårnålar.


2. Basic HårDonut med fläta. Då kör du alla steg som är över den första bilden men istället för att avsluta med att samla ihop håret och sticker ut och snurrar det runt knuten så tar man och samlar ihop resterande hår och gör det till en fläta och därefter snurrar flätan runt hår donuten. Fäst sen flätan med hårnålar.


3. HårDonut med inbakade flätor. Då börjar du, precis som med en vanlig hår donut, att sätta upp håret i en tofs. Men istället för att slänga ihop håret med hårdonuten så delar du upp håret i tofsen. Du vill ha håret som är inuti tofsen, så dela 'de yttre håret' i fyra och sätt upp det på huvudet med hjälp av hårnålar för att komma in håret i mitten av tofsen. Sen gör du ett flertal flätor av det inre håret (beroende på hur många du vill ha, ex runt 3-8, jag gjorde 4) Därefter släpper du ut övriga håret från hårnålarna. Nästa steg är att ta hårdonuten och göra precis som med en vanlig hår donut och föra in håret i donuten. Avsluta med att ta det utstickande håret och med hjälp av hårnålar sätta upp det runt hårknuten.


4. Hårdonut med inbakade flätor och utsmyckande fläta. Gör precis som i steget över men istället för att samla ihop resterande hår och snurra runt det runt hår knuten, samlar du istället ihop håret och gör en fläta av det och snurrar flätan runt donuten och med hjälp av hårnålar sätter fast flätan.


Resultatet :)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar