onsdag 4 mars 2015

5 Way PonyTail


En klassisk hästsvans är väl det lättaste knepet till uppsatt hår och för att få bort håret ur ansiktet, alternativt att bara slänga upp håret i en tofs när man har fettigt hår för att det inte ska synas lika tydligt. Tänkte ialafall visa 5 olika varianter på hur man kan sätta upp håret i en tofs men ändå på olika sätt och få fram olika resultat. :)


1. Låg PonyTail med tuperad lugg. Börja med ett utsläppt utborstat hår, ta sedan och separera luggen från övriga håret. Tupera luggen med hjälp av en kam, och sätt sedan ihop håret med hjälp av hårnålar. Ta sedan det utsläppt håret och sätt ihop det till en tofs.


2. Klassisk PonyTail med twist. En klassisk ponytail, alltså hästsvans, ha ett borstat hår, och ta sedan luggen (håret mitt på huvudet vid pannan) och tupera det genom att kamma håret mot hårbottnen. Sätt sedan fast håret i nacken med hårnålar och bosta ihop resten av håret och sätt ihop det till en tofs. En slickad snygg look men med en tuperad snygg lugg.


3. Sido PonyTail med speciell knut. En sido PonyTail fast istället med bara en tofs så gör man en snygg knut. Så börja med ett utsläppt hår. Dela upp håret i 2. Ta sedan och gör en knut med de två delarna. Sät ihop det med en toffs och ta sedan en slinga från hästsvansen och snurra den runt tofsen för att dölja den. Avsluta med att sätta fast slingra med hårnålar.


4. Flätad klassisk PonyTail. En snygg klassisk PonyTail med flätor mot tofsen helt enkelt :) Så börja med utsläppt borstat hår. Ta sedan håret mitt på huvudet och sätt upp det håret i en tofs, dela sedan resten av håret till 2/4 sektioner och fläta sedan sektionerna. När sektionerna är flätade så tar man flätorna mot tofsen och sätter fast dom med en till tofs eller hårnålar. Avsluta med en hårslinga och vira den runt tofsen för att kamouflera den.


5. En sido PonyTail med 3 extra sektioner. En vanligt sido PonyTail med en liten extra twist. Börja med utsläppt ut borstat hår. Dela sen håret i 2 sektioner (ha gärna den ena något större än den andra) ta sedan den ena sektionen (den mindre) och sätt ihop det till en sido PonyTail. Dela den lösa sektionen i 3 delar, ta en av sektionerna och snurra runt håret och sätt sedan fast den i tofsen (antingen öppnar du upp tofsen och sticker in den i tofsen, eller med hjälp ev en ny tofs på den gamla eller med hjälp av hårnålar) Gör sedan samma sak med de andra två sektionerna och avsluta med att ta en hår slinga från hästsvansen och vira den runt tofsen. Sätt fast med hårnålar.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar