fredag 6 mars 2015

5 Way Braids


God morgon, startar min spa dag med 5 Way Braids :) Alltså 5 olika typer av flätor eller ja olika frisyrer man kan göra med hjälp av flätor. Enjoy!


1. SidoBakad Inbakadfläta med sidotofs. Starta med ett urborstat utsläppt hår. Ta sedan 3 slingor av det utsläppta håret från ena sidan av huvudet (jag börjar från höger till vänster) och börja fläta håret som vanligt, ta sedan slingor från  sidan av huvudet och sätt ihop med flätan. Sätt sen ihop flätan med en tofs, och ta en slinga från håret och snurra den runt tofsen för att dölja den.


2. Klassisk InbakadFläta. Starta med en utsläppt och utborstat hår. Ta sedan håret som ligger mitt på huvudet/Luggen/håret vid pannan och gör 3 sektioner av det. Börja fläta som vanligt, 2 'varv' och ta sedan en slinga av övriga håret och fläta in i flätan genom att tillsätta den i mitten sektionen (den som är i mitten för det tillfället) sen flätar du, och gör samma sak igen, applicerar en slinga från övriga håret till flätan. Repetera. Avsluta med en tofs/Gummisnodd eller hårspray.


3. Klassisk InbakadFläta i Knut. Börja med ett utsläppt hår, dela håret i 3 sektioner och gör en inbakad fläta (för noggrann förklaring kolla på bilden och texten ovanför den här) När flätan är klar, nyp fast topparna och snurra dom mot hårfästet. Fäst topparna med hjälp av hårnålar och lite hårspray för att frisyren ska stanna på plats.


4. Enkel DiademFläta inbakad i vanlig fläta. Starta med ett utsläppt hår, Gör sedan 2 flätor ( i valfri storlek) vid tinningarna. Sätt sedan ihop flätorna vid bakhuvudet med hjälp av en tofs eller gummiband. Dela sedan resterande håret i 3 sektioner och gör en enkel fläta (alternativt en fiskbensfläta) och avsluta med en tofs och lite hårspray för att frisyren ska hålla.


5. Klassisk Inbakad FiskbensFläta. Tekniken för att göra en inbakad fiskbens fläta är exakt samma teknik som en vanlig fickbensfläta med att istället för att sätta upp håret i en tofs så tar du sektioner av hår från sidan av huvudet. Utsläppt hår, dela håret i 2 sektioner. ta 2 slingor från framhuvudet och korsa dom i nacken. Gör sen på exakt samma sätt med nya slingor och korsa dom med varandra. Avsluta med en tofs och lite hårspray.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar