onsdag 29 juli 2015

Skönhet VS Hälsa

Är skönhet och hälsa verkligen samma sak?

När jag tänker hälsa så tänker jag att man äter nyttigt, tränar sunt och rör sig, tvättar ansiktet och använder bra produkter för håret m.m. Men när jag tänker skönhet så tänker jag snarare saker man vill göra med utseendet än att göra något som är bra för utseendet / kroppen. Ex. hår förläggningar, smink i olika former, skaffa sig en kropp som är snygg snarare än funktionell, sola och få en snygg naturlig färg m.m. Men de här grejerna går ju inte direkt ihop? Det är ju snarare så att hälsa och skönhet är motsatser, iallafall om man går efter normer och inte efter vad varje individ anser vara skönhet eller hälsa.

Men vilket borde man prioritera då? Att vara hälsosam och ha en kropp som är frisk och mår bra eller köra på skönhet och fokusera på utseendet och må bra i psyket snarare än fysiskt i kroppen. Det är väl super individuellt vad du tycker men det bästa är väl en kombo? Att vara hälsosam och nåd må bra över ditt yttre. Så jag tänker ge lite tips på hur man kombinera det ;)

ex. på Hälsosam och skönhet på samma gång:

1. Satsa på spraytan och försök att undvika att sola sönder dig. Det sliter super mycket på hyn och din kropp mår dåligt av för mycket sol.

2. Satsa hellre på en ny frisyr än en ny hår färg, det sliter självklart på håret att färga / bleka. Sen kan man ju prioritera också såklart.

3. Kör på serum för att få längre bryn / fransar istället för förläggning, när du tappar fransarna tappar du också dina egna.

4. Kör på hairburst och liknande tabletter & serum eller naturliga lösningar på ett längre och tjockare hår, extensions sliter.

5. Prova olika sätt att göra naturliga ansiktsmasker eller köp ansiktsmasker för att kämpa bort finnar och dålig hy och skippa heltäckande smink.

6. Prova träning i kombination med hälsosam mat för att få en kropp du kan vara stolt över, undvik övervikt eller undervikt, det sliter på kroppen både psykiskt och fysiskt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar