tisdag 28 juli 2015

Selma recension


Jag har sett filmen Selma, filmen som handlar om Martin L King. Den handlar helt enkelt om hur Martin kämpade för alla mörkhyades rätt i samhället att få rösta. Men med massor av motgångar, ljus hyade människor med idiotiska åsikter och en hel samhällssyn riktad mot sig. Men som vi alla vet från historieböckerna så lyckades ju Martin med sitt mål efter mycket kämpande.

Filmen var bra, dock är det en film som jag rekommenderar att man är vaken under, alltså håller koll och inte råkar missa något. Kan bli liiiite långtråkigt med alla talen om man är som mig och konstant kräver spänning. Men annars var filmen väldigt målande och hemsk.. Man fick se en del scener som gjorde ont i själen (om man har någon, efter den här filmen och vad vissa gjorde / tyckte, så är ju inte det så självklart som ma kanske hoppats) och är man känslig mot slag så ska man väl va lite försiktig med att se filmen.

Ett annat känt faktum är att Oprah Wonfrey är med i filmen som skådespelerska. Filmen var ju baserad på den verkliga händelsen med Martin L King och var väldigt bra. Känner man till Kings historia så vet man ju också grunden av vad som händer i filmen. Men jag ger filmen 4/5 G. Kunde bli lite mycke dö tid, men den var bra och något alla borde se :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar