fredag 18 april 2014

Student tips 2

Acslutar kvällen med ett galet långt inlägg om hur man väljer den rätta studentklänningen ;) Det är liknande tips som studentskorna men lite annorlunda ändå haha :)

Steg 1. Pris
Gå efter det pris du känner dig bekväm med eller har möjlighet att lägga ut pengar till. Det finns generellt 4 olika steg på budget stegen. Steg 1 är spararen. Spararen är den som tar något riktigt billigt men lyckas få en fin klänning för ett sjukt pris! Steg 2 är fyndaren. Fyndaren är den som till ett helt okej pris, rätt lågt ändå, hittar den perfekta klänningen och är duktig på att leta och helt enkelt fynda. Steg 3 är utläggaren. Utläggaren är den som tänker 'det är studenten och jag lägger ut pengar på klänningen' så den tittar efter en klänning med högre kvalité och lägger ut en del pengar för klänningen. Steg 4 är sattsaren! Sattsaren är den som kör fullt ut och i stortsätt kör på den dyraste klänningen och satsar gärnet på hela student outfiten.


Steg 2. Modell
Efter att ha kollat och bestämt sig för priser så går man vidare till klänningens utseende och modellen på klänningen.

Del 1. Toppen
Hur vill du att toppen ser ut? Man pratar generellt om de 6 topparna (finns mycket fler! men det här är bara basic) och då är det först och främst strapless som kan vara både sweetheart skärning till en rak 'tubtopp skärning'. Steget där efter är tunna axelband, med ett annat namn heter det spaghetti straps, som går från 3 mm-5 mm ca. Sen kommer linnärmarna, vilket är ärmen som kommer efter spaghetti straps och är 1 cm-1 dm tjock ungefär. Sen kommer t-shirt ärmen som har en ärm som ser ut som en t-shirts. Efter det kommer trekvartsärmen, vilket är ärmen som går ungefär till armvecket (armbågen). Det sista steget är lång ärmar, vilket man hör på namnet är en lång hel täckande ärm ;)


Del 2. Bottnen
Hur vill du ha din botten? Även här finns det oändligt många stilar och skärningar, allt ifrån kort fram till lång bak, hel kort, hel lång, vid, knälång m.m. Jag har plockat ut 6 olika. Den första är den klassiska vilket är en enkelt vida kjolen. Den andra är en lång enkel modell, vilket är när tyget är långt och slappt. Den andra är en hög kjol, en kjol som sitter något över midjan och är både vid och lös. Sen är en typsik tight kjol, som kan gå hela vägen ner till fötterna, knäna eller sluta vid låren. Sen är det en lång kjol med löst tyg vilket ger en lös och hippie aktiv effekt. Den sista är lite mer speciell och är den låga kjolen vilket är när kjolen sitter under midjan.


 Del 3. Övrig design
När man bestämt sig för topp design och kjol design så är det bara att kolla klänning :) Kolla hel heten och hur det ser ut ihop och så vidare. Inte mycket mer att säga än att det finns så otroligt många olika designer och stilar på klänningar men det här kan i allafall vara liten knuff på vägen, har några enkla förslag nedan. Alltifrån tight till löst, från långt till kort och från Avancerat till enkelt.


Steg 3. Färger.
Det sista steget är att fråga sig själv hur man vill göra med färg. Det klassiska är ju såklart vitt. Men om man vill ha det mer personligt, udda eller matchande så kan man ha färger i klänningen. Då kan man ta mitt sko tips, att antingen köra på det klassiska vilket är svart i klänningen eller hel vit möjligtvis nude. Det andra är en favorit färg eller en färg som matchar skor eller smycken. Och den sista är programfärgen ;) Att ha lite av din program färg i klänningen :) Här är några alternativ på hur man kan ha det.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar