lördag 19 april 2014

Student Accessoarer.

Nu är jag så otroligt trött, har städat och tagit ett litet bad. Har varit en kombo av chill och stress dag haha inge vidare! men i morgon ska det bli något annat. Då ska vi jobba och sen ska jag skriva ner allt som ska göras i plugg väg. Men det här blir sista inlägget för idag och tänkte göra det långt haha så var beredda.
3:dje student tipset blir accessoarer inför studenten. Accessoarer brukar bestå av smycke eller/och väska. Man har ju redan hatt (studentmössa) och solglasögon blir dåligt på bild ;)

Steg 1. Väska (stil)
Om man vill ha en väska till studenten ska man börja med vilken typ av väska. Det kan vara snyggt att ha en liten väska och praktiskt om man inte kan bära på sig mobil och plånbok på något annat sätt exempelvis. Men det är svårt att köra på en stor väska så satsa på en mindre! Då är det antingen axelräms väska (en väska man kan ha i en ärm över axeln) eller en kuvert väska (en liten väska att hålla i handen.


Steg 2. Väska (färg)
Antingen kör man på det klassiska och tar svart eller vitt, möjligtvis grått eller nude färgat. Eller så kör man på en favorit färg/ möjligtvis program färg. Det beror på hela outfiten och vad man känner själv men jag har plockat på mig och gjort ett litet collage med en väska jag tycker är sjukt snygg till studenten och den finns i 3 färg alternativ. Antingen det klassiska vitt, eller något neutralt nude eller med en liten hint av färg Mint.


Sen har vi smycken. Då har jag kollat på alla möjliga smycken, halsband, armband, ringar och örhängen och tagit ut ite olika typer och stilar och hur man kan tänka när man ska välja ut smycken.

Steg 1. Smycken (halsband) Stilen
Det första är stilen. På halsband (och de flesta smycken) finns det generellt 4 olika stilar. Långt, Kort, Hårt eller Löst. Vad man väljer är upp till var och en och beror på hur och till vad man vill matcha.Steg 2. Smycken (Halsband)
Det andra är om man vill köra på det klassiska i färg väg vilket är svart, vitt, guld eller silver och även där handlar det om vad som passar outfiten och övriga delar av den. Men det kan också handla om vad man har för hy, varm eller kall vill säga. Silver för kall hy och guld för varm.


Steg 3. Smycken (Halsband) Färgen.
Om man inte vill köra det klassiska (ovan) så kan man alltid köra på en hint av favo färgen, färgen som matchar eller program färgen i smycket, i det här fallet halsbandet.


Samma sak gäller andra smycken precis som med halsbanden. 

1. Om man vill köra korta smycken (kan gälla alla smycken men gäller det ex. armband brukar man istället tänka tjocklek på det och inte längd) eller långa. Stela (ex. en halsring är stelt) eller lösa (ex. en kedja i formen)

2. Om man vill köra de klassiska mest basic färgerna vilket är svart, vitt, guld eller silver (om vi pratar smycken vill säga)


3. Och om man inte vill köra de klassiska färgerna kan man alltid ha lite färg i det hela istället, som favo färg, matchande färg eller program färg.


Och till slut, så kan man alltid ha övriga smycken! Man behöver ju inte bara köra på det vanliga smyckena som halsband ex. man kan alltid köra på lite udda smycken som ändå är ett snyggt prick över I:et i outfiten. Exempelvis ett snyggt midjeskärp om man har en enkel klänning, ett armband som har en ring (eller handsmycke), en brosch eller varför inte ett snyggt vrist smycke. Sjukt snyggt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar