onsdag 28 januari 2015

Hälsotips!

Bästa sättet att hitta motivation till ett hälsosammare liv:

- inspirerande bilder. Kolla runt på instagram, bloggar, internet och allt möjligt efter inspirerande bilder och hitta den inspirationen som biter på dig. Vad du vill uppnå. Vissa vill ha synliga och kraftiga muskler, andra vill bli smalare och andra vill bara leva ett hälsosamt liv.

- goda men nyttiga recept. Kolla runt på recept som lockar dig. Kanske en god grönsaks soppa med en favorit grönsak som huvudsats eller varför inte en härlig sommar sallad med massa härliga färger. Hitta recepten och du blir automatiskt mer lockas att följa dom.

- investera i fitnesskläder. Önska sig eller investera i träningskläder är en väldigt bra motivation. Att vara snygg när man tränar, ha något man vill visa upp. Använd dina knep med favorit färger, favorit märken m.m. Ex ett par snygga Nike skor, eller en marinblå träningstopp.

- hitta sin egen metod och tekniker. Självklart är det bäst att hitta sina egna tekniker. Ex gillar du rutiner, gör träning och nyttig mat till sin rutin. Eller gillar du att ta dagen som den kommer, ja men tänk då varje gång du står inför ett val det nyttigare alternativet. Ex hamburgare eller äpple? Och tänk på fördelarna.

- investera i redskap / gymkort. Att investera i hälsa får dig att känna dig mer tvingad att faktiskt fortsätta, jag menar du har ju lagt massa pengar på det, right? Vill du gymma ex får du tillgång till massa redskap + känner att du låste utnyttja kortet så länge det går. Eller köp egna redskap som hopprep, yoga matta, yoga boll m.m.

- matschema. Om du är en rutin människa, försök att varje vecka skriva ett matschema. När det är nerskrivet på ett papper kommer du automatiskt känna dig mer tvungen att fullfölja det som faktiskt står där. Variera mellan matiga sallader, soppor.

- träningsschema. Skriv ett schema för varje vecka om vad du ska träna och hur länge samt vilka metoder, plats och så vidare. Ex idag ska jag träna magen. Jag kör på hemma med hjälp övningar som situps, yoga m.m. Bara ett exempel.

- hitta din egen motivation. Alla har sin egen motivation och sin egen anledning till varför. Ex. Jag vill leva ett nyttigare liv och leva längre. Eller jag vill få en snygg och vältränad kropp till sommaren m.m. Men den viktigaste motivationen är den man har själv. Så länge du är stolt över dig själv så räcker det som motivation till att fortsätta med det du gör.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar