torsdag 25 september 2014

3 Hälsotips som håller dig frisk och smal

3 Tips på hur man kan hålla sig nyttig, stärka hälsan och hålla sig frisk nu till sjukårstiden (hösten-vintern) och hur man kan hålla sig slank ;)

1. Istället för att dricka köpt juice i butiken är det absolut bästa du kan göra att göra egen juice. I juice du köper i butiken är det massor av tillsatta ämnen som ska hålla juicen färsk så länge som möjligt (vilket inte är naturligt) samt tillsatt socker för att det ska smaka mer. 

Så antingen pressar du förhand din juice med en apelsinpress eller satsar du på en mixer / juice centrifug. :) Det är mycket godare att dricka färskpressat utan tillsatser, det är väldigt mycket nyttigare för hälsan (hjälper dig att vara frisk och stärker emunförsvaret) och är fullt av massor av nyttiga vitaminer. Samt att du kan mixa vilka smaker du vill ;) Ex. Hallon & Apelsin (min favorit, och riktigt nyttigt och fullt med C vitamin.), Morot & Äpple & Ingefära (riktigt bra om du vill hålla dig frisk.) Eller Banan & Mynta (en smak juice som håller kroppen slank)


2. Motivera dig själv till att äta grönsaker (speciellt gröna grönsaker, både bra för hälsan och att hålla kroppen i trim) Den bästa motivationen är att påverka psyket. Helt enkelt handla grönsaker. Ska du till butiken, passa på att köpa hem lite olika grönsaker (gärna i säsong och gärna gröna) för nästa gång du gör mat blir det plötsligt mycket lättare att lägga till grönsaker i maten när du ser dom i kylskåpet m.m. Det du har hemma blir automatiskt en motivation.

Exempel på nyttiga och hälsosamma gröna grönsaker är Selleri (Hjälper kroppen att ta upp järn, stärker immunförsvaret och tar massor av energi från kroppen att bryta ner det, vilket gör att du tappar vikt!) Spenat (full av näring vilket håller dig nyttig och frisk & håller dig mätt & hjälper dig tappa i vikt) Brysselkål (Löjligt nyttigt och håller dig frisk)


3. Håll dig i rörelse! Det absolut bästa sättet för både hälsan och förbränningen är att gå. Gå promenader, håll igång kroppen gärna med en variation mellan promenader, kondition (joggning ex.) och styrketräning. Det bästa du kan göra är helt enkelt att låta kroppen vara i rörlse.

försök att variera ditt 'rörelse schema' för varje vecka, annars snappar kroppen upp schemat och effekten blir mindre. Så ena veckan, kör på några promenader i veckan, jogga någon gång samt kör lite styrka med fokus på ex. ben och armar (?) och veckan efter kanske du istället kör träningen med fokus på mage och rumpa m.m.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar