måndag 9 februari 2015

Visste ni att..?

Visste ni att..

Westien är en grythund, och är därmed ämnad för att jaga gryt djur så som kaniner och grävlingar. Westien har en starkare svans än andra hundar och går därför att dra hunden i svansen om den skulle fastna i ett gryt. Den vita pälsen är för synlighet under själva jakten.


Boxern är en energirik hund som funkar utmärkt som tjänsterhund. Boxern är en väldigt stabil hundras som är skarpt lojal mot sin ägare. Trots att hunden är en kraftfull hund är den ändå smidigare än hundar med liknande ansikte som mopsar och olika typer av bulldog.


Dalmatinern är en mycket gammal hundras med ett relativt okänt ursprung. Det finns både teorier och olika berättelser om dalmatinern och hundrasen har porträtterats på både tavlor och väggmålningar. Hunden är kraftig och kan dra tyngre föremål men används mest som sällskapshund.


Corgien användes som vallhund men är nu mer vanlig som sällskapshund. Hunden är avlång i kroppen och har markanta stora utstickande öron. Corgien behöver en fast uppfostran då hunden är envis och visar tecken på ledarskap.


Mopsen som de flesta vet är min personliga favorit. Hunden är menad som 'sängvärmare' alltså ska man ha hunden i sängen för att värma sig. Mopsar kan få problem med smuts mellan 'rynkorna' så de kräver konstant rengöring. Samt att mopsen är en ras som ska ha sele istället för koppel pga av att deras utstående ögon kan hoppa ut om man rycker för hårt i deras hals.


Fox Terrier är en ras som man sett bl a som den tecknade hunden Milou från TinTin serierna. Fox Terriern anses som en otroligt smart hundras och behöver stimuleras. Hunden är bädd lätt tränad och uppfostrad. Hundrasen har dock en stark rovdjurs instinkt och kan ha svårt för andra hundar.


Chihuahuan är världens minsta hundras. Hundrasen är väldigt villig att skydda sina ägare genom högljudda och gälla skall. En liten hund med ego som en stor hund som man brukar säga. Chihuahuan anser sig själv vara större och mer skrämmande än vad den är.


Brasiliansk terrier är främst en sällskaps hund men används även som jakt hund. En nyfiken och lätt lärd hundras som massor av energi är det som porträtterar hundrasen. Med lättskött päls och ett markant utseende med alltid toner av grå/brun/Svart/Vit eller blåa i pälsen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar