söndag 1 februari 2015

Satsa på bloggen?

Satsa på bloggen?

1. Inläggen Starta med att satsa på inläggen. Fundera ut vad du gillar att skriva och i sånnafall hur du kan utveckla det.

2. Bilderna Därefter är bilderna något absolut värt att satsa på. Bra bilder formar inläggen och förstärker texten. Folk föredrar att se bra bilder så planera fotograferingar, fota runt det som är relevant till ditt inlägg eller till din blogg. Ex. Vad vill du ha för känsla över bloggen? Ex. Bohemisk, ljus och modern eller kanske lyxig och fräsch. Skriver du ett inlägg om smink, försök att lägga upp en egen bild av ditt smink, folk älskar tips och egna bilder. det visar att du försöker och folk blir intresserade.

3. Redskapen Satsa på redskap till din blogg. För att ha en bra blogg och för att kunna utveckla den behöver du en dator. Blogga från mobilen kan funka beroende på vad du bloggar om men folk gillar bilder med kvalité och generellt får du inte ut bra bilder ur mobilen. Så det kommer till redskap nummer 2, en kamera. Satsa på en bra kamera som du kan ta med dig lite överallt och ha snygga bilder att lägga upp. Till din kamera om du vill gå till nästa steg för att satsa på bloggen och kanske kunna göra videos, ta egna outfit bilder eller bara ta stadiga bilder på ex. större landskap. Satsa på ett stativ. Ett stativ har underlättat det för mig otroligt mycket. Och ska du ta egna outfit bilder, skaffa också en självutlösare. Så kan du styra kameran från avstånd. Tillsist så är olika objektiv till kameran bra till olika saker. Fota nära? Fota skarpa bilder på avstånd? Fota landskap? Finns massa olika objektiv, så hitta de som passar dig så att du kan utnyttja kameran på bästa sätt. :)

Själv har jag både kamera (Canon EOS 600D) , självutlösare, stativ, en stadig dator (min MacBook Pro) och ett objektiv som jag använder för att fota ex. mat, djur och föremål på nära håll. Mitt nästa steg är att köpa studiolampor så att jag får fint ljus även på vintern och på kvällarna :)!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar