måndag 13 oktober 2014

3 Nagel tips

Jag kan ju inte ha långa naglar och nagellack på jobbet, men jag kan fortfarande göra nailarts och ge lite nageltips ;) Så ville ge 3 tips som man kan tänka på när man fixar naglarna som kan vara en liten knuff på vägen.

1. Ha bra verktyg. Jag har ett manikyr sett, vilket självklart inte är ett måste, men vill man ha snygga och välmående naglar rekommenderar jag det. det finns 4 steg. första steget är att rensa, man tar bort smuts och fixar till nagelbanden. Efter det grov filar man naglarna med en nagelfil för att forma och korta ner. Efter det tar man en fin fil och finnar till nageln efter grov filningen. Och avslutar med att putsa nageln. Ta bort smuts, ojämnheter och fula utbuktningar.


2. Välj ut färger. Välj gärna ut flera färger när du ska göra naglarna. Innan du bestämmer dig för vad du ska göra, försök att välja ut 1 grund färg och om du vill göra nailart gärna 1-2 extra färger (funkar absolut med flera) som matchar ihop. Och va inte rädd för att kladda på ett papper om du är osäker på färgerna du har valt.


3. Kladda upp designen på ett papper. Kladda gärna upp flera idéer du har med hjälp av ett papper och nagellacken och kombinera färgerna på olika sätt och kolla vad du tycker är snyggast och får fram just den nailartden du vill använda. Då har du både hjälpt dig själv att välja vilken du vill ha men också fått 'öva' en gång på hur det ska gå till. Hellre göra fel på ett kladd papper än på naglarna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar